افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

از هر ۵۹ تولد در کشور، یک نوزاد اوتیسمی است | طراحی نرم‌افزار موبایلی بازی مختص کودکان اوتیسم در مشهد

  • کد خبر: ۱۶۳۷۳۸
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵
از هر ۵۹ تولد در کشور، یک نوزاد اوتیسمی است | طراحی نرم‌افزار موبایلی بازی مختص کودکان اوتیسم در مشهد
بر اساس پژوهش‌ها اکنون ۷۰۰ هزار کودک اوتیسم در کشور داریم و از هر ۵۹ نوزاد متولد‌شده در کشور، یک نوزاد مبتلا به بیماری اوتیسم است.

به گزارش شهرآرانیوز، امروز، شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه‌، در معاونت پژوهش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۷ طرح و برنامه آموزشی در حوزه سلامت معرفی شد. یکی از این طرح‌ها، برنامه موبایلی با محتوای تأثیر برنامه بازی دیجیتالی مبتنی بر تعامل مادر-کودک بر استرس والدگری در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم است که برای اولین‌بار در کشور طراحی شده است.

منیر رمضانی، دانشیار دانشگاه پرستاری مشهد، در معرفی این نرم‌افزار گفت: در طرح پژوهشی دانشگاهی باتوجه‌به نیازی که در جامعه درباره بیماری اوتیسم دیده می‌شد، این برنامه موبایلی در بستر اندروید برای مادرانی که فرزند اوتیسم دارند، تهیه شده است.

به گفته وی، باتوجه‌به اینکه اوتیسم شیوع زیادی دارد و بر اساس اعلام سازمان بهزیستی کشور حدود ۷۰۰ هزار کودک مبتلا به اوتیسم در کشور داریم که آمار تولدشان در حال افزایش است، بر توجه به این موضوع بیشتر تأکید می‌شود. 

این کودکان در روند تکاملی خود با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند و بار مراقبتی زیادی را برای خانواده دارند. متأسفانه بر اساس آمار از هر ۵۹ تولد کودک متولدشده در کشور، یک کودک مبتلا به اوتیسم داریم. این کودکان از نظر حافظه دیداری، شنیداری، توجه و تمرکز دچار مشکلات هستند که در مجموع استرس زیادی هم به خانواده‌های خود منتقل می‌کنند.

وی افزود: برنامه موبایلی که طراحی شده، خاص کودک اوتیسم و خانواده آن‌هاست که از قالب بازی-طراحی استفاده شده است. این اپلیکیشن در محیط اندروید و در قالب ۱۶ برنامه طراحی شده است و باتوجه‌به هزینه‌های زیادی که در طراحی داشت و بودجه محدود ما، در واقع ۸ بازی طراحی شده است. این بازی‌ها به‌صورت مرحله‌به‌مرحله طراحی شده‌اند.

رمضانی یادآور شد: این طرح بعد از نهایی‌شدن در اختیار بهزیستی و ۷ مرکز آموزشی اوتیسم مشهد قرار گرفته است. خوشبختانه طراحی این نرم‌افزار موبایلی، هم بر کاهش استرس خانواده‌ها تأثیر گذاشته است و هم در تعاملی که با کودک ایجاد می‌کند، بسیار مؤثر بوده است.

به گفته وی، این بیماری در کل دنیا در حال افزایش است و دلیل آن می‌تواند تغییر سبک زندگی یا استفاده بیش از حد از موبایل باشد که محدودیت استفاده هم ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک اختلال عصبی و تکاملی است که بر نحوه تعامل فرد با دیگران، برقراری ارتباط، یادگیری و رفتار او تأثیر می‌گذارد. اوتیسم در هر سنی قابل تشخیص است، اما به‌عنوان یک «اختلال تکاملی» توصیف می‌شود، زیرا علائم معمولا در دو سال اول زندگی ظاهر می‌شوند. مبتلایان به ASD، علایق محدود و رفتار‌های تکراری دارند و معمولا در ارتباطات و تعاملات اجتماعی به مشکل برمی‌خورند.

والدین و معلمان اولین کسانی هستند که علائم ASD را در کودکان بزرگ‌تر و نوجوانانی که به مدرسه می‌روند، تشخیص می‌دهند. ممکن است اولیای مدرسه به والدین توصیه کنند که ارزیابی تخصصی کودک توسط پزشک انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->